רשות החדשנות ומשרד המסחר התעשייה והאנרגיה הקוריאני (MOTIE) דרך הקרן המשותפת - KORIL-RDF - משיקות תוכנית אסטרטגית חדשה לשיתופי פעולה בין קוריאה וישראל

12/09/2022

‘תוכנית המגדלור’ החדשה תציע מימון של עד 5.3 מיליון דולר לפרויקט
לאורך 2-4 שנים, ותתמקד ברובוטיקה בדגש על ארבעה תתי-מגזרים : בריאות, לוגיסטיקה, חקלאות ובעלי חיים, וסיוע לאנשים עם מוגבלויות

רשות החדשנות ומשרד המסחר התעשייה והאנרגיה הקוריאני (MOTIE) דרך הקרן המשותפת למחקר ופיתוח תעשייתי של קוריאה-ישראל (KORIL-RDF) , משיקות היום תוכנית אסטרטגית חדשה שתכלול שיתופי פעולה של נציגי התעשייה והאקדמיה משתי המדינות. בעלי העניין יעבדו יחד במיני-מאגד לפיתוח טכנולוגיות פורצות דרך ומחקר בתחומים אסטרטגיים קבועים מראש שישפיעו משמעותית על האקוסיסטם הרלוונטי בכללותו.

בעוד שקרן KORIL מציעה בדרך כלל תמיכה פיננסית לפרויקטים משותפים בכל מגזרי הטכנולוגיה, ‘תוכנית המגדלור’ החדשה תתמקד בטכנולוגיות אסטרטגיות בעלות פוטנציאל להשפיע באופן מהותי על האקוסיסטם. לשם כך, תכנית המגדלור תציע מימון של עד 5.3 מיליון דולר לפרויקט לאורך 2-4 שנים. לקראת השקת התכנית החליט דירקטוריון KORIL להתמקד ברובוטיקה בדגש על ארבעה תתי-מגזרים: בריאות, לוגיסטיקה, חקלאות ובעלי חיים, וסיוע לאנשים עם מוגבלות.

התוכנית החדשה הושקה באירוע משותף היום (12.4.2022) במרכז פרס לשלום וחדשנות ביפו. האירוע אירח משלחת של כ-50 נציגים קוריאנים מהממשל, האקדמיה והמגזר העסקי. בין המשתתפים נציגים ממשרד המסחר, התעשייה והאנרגיה הקוריאני, KAR (איגוד תעשיית הרובוטים של קוריאה), המכון של קוריאה לטכנולוגיה תעשייתית, המכון של קוריאה לטכנולוגיה מתקדמת והאוניברסיטה הלאומית של סיאול וכן נציגים מחברות כמו Korea Telecom ( KT), T-ROBOTICS, LG Electronics ו-EVERYBOT INC. אלו פגשו גם נציגים ישראלים מחברת יונדאי, מאגד HRI, אלביט מערכות, מרכז וולקני וכן חוקרים ופרופסורים מהאוניברסיטאות המובילות בישראל, לרבות אוניברסיטת בן גוריון בנגב, אוניברסיטת בר אילן, הטכניון, המכון הטכנולוגי הישראלי ועוד.

ד”ר עמי אפלבאום, יו”ר רשות החדשנות: “ישראל ידועה ביכולות הנעת החדשנות והטכנולוגיות, הרוח היזמית והמחקר המדעי המתקדם שלה. יתרה מכך, היא ידוע ביכולותיה הרב-תחומיות וההצלחה לחבר בצורה מדויקת בין הגופים השונים ליצירת אקוסיסטם תומך. רשות החדשנות בישראל זיהתה את תחום הרובוטיקה כמוקד עבור תכנית המגדלור החדשה. על מנת לבסס מובילות בתחום הזה, נדרשים שיתופי פעולה בינלאומיים כמו זה עם קוריאה, מדינה בעלת משאבים מובילים רבים בתחומי המחקר והטכנולוגיה.”

קאונקי רו (Keonki Roh), מנכ״ל מדיניות טכנולוגיה תעשייתית במשרד הסחר התעשייה והאנרגיה הקוריאני (MOTIE): “מגיפת הקורונה הממושכת האיצה את המעבר לחברה ללא מגע וכך “עידן הרובוטים” התקרב עוד יותר. בתוך השינויים הללו בסביבה הטכנולוגית, ההשקה היום של ‘תכנית המגדלור’ המתמקדת ברובוטיקה כתחום שיתוף הפעולה האסטרטגי הראשון, תאיר מסלול טכנולוגי תעשייתי חדש ותדרבן חדשנות בשתי המדינות כפי שהשם ‘מגדלור’ אומר”.

אבי לובטון, מנהל בכיר, Asia Pacific Operations, חטיבת שיתוף פעולה בינלאומי ברשות החדשנות: “מנהיגות בטכנולוגיות פורצות דרך דורשת שילוב של מומחיות טכנולוגית ואקדמית ישראלית ובינלאומית. לשם כך החליטו בחטיבה לשיתוף פעולה בינלאומי ברשות החדשנות ושותפינו הקוריאנים בקרן KORIL, ליצור כלי חדש שישלב את המאמצים המשותפים של האקדמיה ושל התעשייה כדי לאפשר תמיכה בפרויקטים פורצי דרך שישפיעו על האקוסיסטם בשתי המדינות ובכל העולם”.