מנוע השקעה חדש לענף ההיי טק: התכנית לעידוד השקעות גופים מוסדיים בחברות הייטק ישראליות יוצאת לדרך

31/08/2020

רשות החדשנות מפרסמת היום (13.7.20) את נהלי ומועדי ההגשה למסלול לעידוד השקעות של גופים מוסדיים בחברות הייטק ישראליות בתחילת שלבי המכירות והצמיחה.

לדברי אהרון אהרון מנכ”ל רשות החדשנות: “רשות החדשנות רואה במסלול זה מנוע צמיחה מרכזי ומשמעותי עבור חברות ההייטק במיוחד בתקופה הנוכחית בשל משבר הקורונה. התכנית מהווה הזדמנות לייצר השקעות בחברות טכנולוגיות מצד גופי שוק ההון המוסדיים. אני מאמין כי בכך יכול להיווצר  החיבור הדרוש בין ההייטק הישראלי לבין שוק ההון המקומי. הצלחתו עשויה להביא לגל צמיחה משמעותי של ההייטק הישראלי ביציאה מהמשבר ולגידול בתשואת תיק ההשקעות של הציבור ופיזורו על פני ערוצי השקעה נוספים.”

המסלול, שגובש על ידי רשות החדשנות, משרד האוצר, רשות שוק ההון ורשות ניירות ערך, בסיוע פרופ’ צבי וינר ומומחים נוספים, משתלב בתוכנית הכלכלית של המדינה להתמודדות עם משבר הקורונה, כדי לסייע לחברות הייטק בשלבי המכירות והצמיחה בהתמודדותן עם הקשיים הפיננסים העומדים בפניהם בתקופה הנוכחית. מועד הגשה למסלול הוא ב-20 באוגוסט ומסמכי ההגשה הנדרשים פורסמו בדף המסלול באתר האינטרנט של רשות החדשנות.

נהלי המסלול יכללו את האפשרות לחבירה של מספר גופים מוסדיים (ביטוח, פנסיה, קופות גמל, בנקים) יחדיו להגשה יחידה וההשקעה המינימאלית תוגבל ל-100 מיליון ש”ח. כמו כן, תינתן אפשרות להגדלת מסגרת ההשקעה של עד 50% לאחר מימוש השקעה של 65% מהמסגרת הראשונית שאושרה.

המסלול מיועד לגופים מוסדיים ישראלים כגון: חברות ביטוח, תאגידים בנקאי ותאגידי עזר בנקאיים קופות פנסיה וקרנות גמל. במסגרתו הוא יספק  הגנה של המדינה על תיקי השקעות של גופים מוסדיים המשקיעים בחברות הייטק ישראליות, ובכך יאפשר לגופים פיננסים אלו, צבירת ידע ויכולות בהשקעות מסוג זה ובניית חיבורים מהותיים ואסטרטגים עם משקיעים מנוסים בתחום.

בשבועות האחרונים ניכרת התעניינות רבה במסלול הן בקרב גופים מוסדיים בשוק ההון והן בקרב משקיעי הון הסיכון הישראלים. המסלול יאפשר לחוסכים ליהנות מאקזיטים של חברות הייטק ישראליות מצליחות תוך הגנה מפני ירידת ערך גבוהה.
תמריצי המסלול יאפשרו לגופים מוסדיים להיות זכאיים להגנת השקעה של 40% מסכום תיק השקעות בחברות הייטק ישראליות. כאשר ההגנה שתינתן היא לתקופת השקעה של 18 חודשים ותקופת החזקה של 7 שנים (אשר יכולים להכיל גם מימושים לאורך התקופה). במקרה של עליית ערך בתום תקופת התכנית, יעביר גוף ההשקעה המוסדי לרשות החדשנות שיעור של 10% מההפרש בין תשואת התיק ובין תשואת אג”ח מדינה בתוספת תשלומי דמי ניהול שלא יעלו על 10% מסכום ההשקעה,  לתקופת התיק.